Διαμορφώνεται από την Κυβέρνηση, και επιχειρείται να παγιωθεί ένα σενάριο αισιοδοξίας μιας μεταμνημονιακής οικονομικά Ελλάδος. Πώς τοποθετήστε εσείς και ευρύτερα η Νέα Δημοκρατία σε αυτό;

Η αισιοδοξία είναι επί της αρχής καλό πράγμα, καλή επιλογή. Υπάρχει μια βασική προϋπόθεση όμως: η αισιοδοξία να βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Η αισιοδοξία της κυβέρνηση βασίζεται σε μια πολιτικάντικη φαντασίωση καθώς, παρά το τυπικό της υπόθεσης, δηλαδή την ημερολογιακή λήξη της μνημονιακής σύμβασης, η χώρα και η οικονομία ακόμα ταλανίζονται. Η ανάπτυξη είναι αναιμική σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας αλλά και διεθνείς οργανισμούς, οι τράπεζες αναστενάζουν και ο νόμος για τα κόκκινα δάνεια κατατέθηκε –πάλι- στο «και πέντε». Η κυβέρνηση του Σύριζα και των πρόθυμων ακροξεξιών και αδέξιων ποντάρει σε μία ευκολία αυταπάτης που απέχει από την αλήθεια, αποκρύπτοντας την ίδια της αλήθεια.

Ποια είναι η αλήθεια; Η υπερφορολόγηση, οι κολλητοί σε Κράτος και Παρακράτος, η ανομία, και γενικότερα η απαξίωση της ελπίδας περιγράφει το σημερινό κυβερνητικό όραμα του κ Τσίπρα.

Εμείς, στην Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε στην αλήθεια και στις ξεκάθαρες πολιτικές με όραμα και στρατηγική. Θέλουμε μείωση των φόρων και της ανεργίας, ενίσχυση της αριστείας, προσέλκυση επενδύσεων, ενίσχυση του συναισθήματος ασφάλειας και του σεβασμού του πολίτη σε κάθε του επαφή με το Κράτος.

Ποιοι είναι οι αναπτυξιακοί άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθείτε ως Κυβέρνηση, ώστε να δώσετε με αποτελεσματικότητα μια προοπτική στην οικονομία;

Τέσσερις θα είναι οι αναπτυξιακοί άξονες που θα στηριχτεί η κυβέρνηση για όλους τους Έλληνες υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

  • Μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών: Η οικονομία πρέπει να αναπνεύσει και να έχει κίνητρο να αναπτυχθεί. Χρειάζονται κίνητρα για την αύξηση του ΑΕΠ. Καμία οικονομία δεν μπορεί να λειτουργήσει όταν υπάρχουν τόσοι πολλοί και παράλογοι και μη ανταποδοτικοί φόροι και εισφορές.
  • Προσέλκυση των επενδύσεων: Η κυβέρνηση του κ Τσίπρα προσελκύει μόνο αποτυχημένους πολιτευτές και μαύρα κεφάλαια όπως αυτά του κ. Πετσίτη. Εμείς πιστεύουμε ότι μόνον οι επενδύσεις μπορούν να λειτουργήσουν ως ελατήριο για την καθηλωμένη ελληνική οικονομία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ελληνικό. Το πολεμήσαν και ακόμα και τώρα προσποιούνται ότι το στηρίζουν. Με λίγα λόγια: το μετασοβιετικό πρόσωπο της οικονομικής πολιτικής του Σύριζα δεν είναι μόνον επιτυχημένο αλλά και επικίνδυνο.
  • Δίκαιο και μακράς πνοής φορολογικό σύστημα: Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις χρειάζονται ένα σταθερό, ξεκάθαρο και αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα. Μόνον έτσι μπορεί να ανθίσει μια οικονομία διαμορφώνοντας τον υγιή ανταγωνισμό και την κοινωνική δικαιοσύνη.
  • Ευέλικτο και ταχύ σύστημα δικαιοσύνης: Δεν ενισχύει το παραγωγικό μας μοντέλο ένα σύστημα δικαιοσύνης που βρίθει καθυστερήσεων και στρεβλώσεων. Υπάρχουν τρόποι για να ενισχυθεί η δικαιοσύνη αλλά και να επιταχυνθεί η απόδοση της.

 

Είστε υποψήφιος στον Βόρειο τομέα της Αθήνας. Ποια είναι τα σημεία εκείνα που έχετε εντοπίσει ως κύρια ζητήματα και εστιάζετε στον προεκλογικό σας αγώνα;

Η αλήθεια και η ειλικρίνεια. Μετά από 5 χρόνια ψεμάτων, κολοτούμπας και παλαιοκομματισμού, ο κόσμος θέλει να ακούει την αλήθεια. Ποιο είναι το πρόβλημα και ποια η λύση του. Δεν έχει σημασία που πολιτεύεσαι τόσο, όσο πως πολιτεύεσαι. Για αυτό και οι πολίτες θεωρούν ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας μετά την Μεταπολίτευση.

Πώς βλέπετε να διαμορφώνεται η επόμενη ημέρα της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών, και σε ποια γραμμή θα κινηθεί η Νέα Δημοκρατία στο πλαίσιο της διακυβέρνησής της;

Η Νέα Δημοκρατία έχει πει και έχει αποδείξει ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια επιζήμια συμφωνία που συμφωνήθηκε και υπογράφηκε εν κρυπτώ ως βασικό εργαλείο πολιτικής επιβίωσης του κ Τσίπρα.

Παραδώσαμε εθνότητα και γλώσσα και κινδυνεύουν τα ελληνικά συμφέροντα. Είδατε τι έγινε π.χ. με τα ελληνικά κρασιά. Εμείς έχουμε πει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής πορείας των Σκοπίων όσο δεν προστατεύονται τα ελληνικά συμφέροντα. Τελεία και παύλα.

Πρόσφατα επισκεφτήκατε μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις / συνέδρια στον χώρο της τεχνολογίας, το Mobile World Congress στη Βαρκελώνη. Τι ρόλο παίζει στην agenda σας η καινοτομία, καθώς επίσης η εξωστρέφεια μέσω αυτής της ελληνικής επιχειρηματικότητας;

Η καινοτομία είναι βασικό εργαλεία για την εξωστρέφεια. Με την επένδυση στην καινοτομία μπορούμε να αντιστρέψουμε το brain drain. Μπορούμε να αντιστρέψουμε την μιζέρια και να δούμε την δημιουργία. Η καινοτομία είναι το μέλλον και η τεχνολογία ο τρόπος για να βρεθούμε μπροστά και στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί προεκλογικά να «εγκλωβίσει» τη ΝΔ σε μια δίκη σκανδάλων, παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εις βάρος πολιτικών προσώπων. Πώς κρίνετε τη μεθόδευση αυτή;

Το δόγμα Πολάκη είναι γνωστό. Θέλουν να μετατρέψουν την προεκλογική περίοδο σε μια απέραντη πίστα λασπομαχίας. Δική τους επιλογή και δικές τους οι συνέπειες. Είμαι σίγουρος ότι μαζί με όλα τα άλλα η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να «ελέγξει» και την υπόθεση Πετσίτη, την υπόθεση με τις παράνομες δαπάνες στην (κακό)διαχείριση κονδυλίων για το μεταναστευτικό, και τις επιχορηγήσεις υπουργείων. Με λίγα λόγια, υπάρχουν σκάνδαλα και φαντασιώσεις σκανδάλων. Και εμείς στην Νέα Δημοκρατία λέμε όλα στο φως γιατί δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε, δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε.