Βιογραφικό

Γεννήθηκα το 1974 στην Αθήνα.

Ο πατέρας μου, Δημήτρης Κωστόπουλος, δικηγόρος-οικονομολόγος και πρώην βουλευτής, κατάγεται από το Ροεινό Αρκαδίας και η μητέρα μου Μίνα Βαρουξή, καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας, από την Πορταριά Μαγνησίας.

Τέλειωσα τη Γερμανική Σχολή Αθηνών και είμαι απόφοιτος του Τμήματος Γερμανικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα παρακολούθησα σπουδές Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Feruniversitaet Hagen της Γερμανίας και πήρα Μ.Β.Α. από το Zurich Elite Business School στην Ελβετία. Έκανα όμως και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ευρωπαϊκή ∆ιακυβέρνηση (Μ.E.G.) στο Πανεπιστήμιο Neapolis στην Κύπρο, και στις Διεθνείς & Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στην επαγγελματική μου πορεία έχω διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία Planner – μέλος του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Ειδικός Σύμβουλος της Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου του Υπουργείου Εσωτερικών, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ και Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Κύρια όμως δραστηριότητα μου είναι η συμβουλευτική ανάπτυξης επιχειρήσεων όπου έχω εργασθεί και συνεχίζω μέχρι σήμερα να εργάζομαι ως Στέλεχος και Σύμβουλος Διοίκησης σε Μικρομεσαίες και εισηγμένες επιχειρήσεις, όπως Planet, Δ.Ε.Η., και Dialect Technologies.

Θεωρώ σταθμούς στην καριέρα μου, τη συμμετοχή μου στην Κύπρο στην αναδιοργάνωση του δημόσιου συστήματος προμηθειών με βάση το ευρωπαϊκό πλαίσιο προμηθειών και στη Βουλγαρία, στον σχεδιασμό και τη δημιουργία του πετυχημένου μηχανισμού ενάντια στη διαφθορά (anti-corruption system), ο οποίος λειτουργεί υποστηρικτικά στο έργο του Υπουργικού Συμβουλίου.

Από τη θέση του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ συνέβαλλα καθοριστικά στην απεμπλοκή του Οργανισμού από διαγωνισμούς προμήθειας νέων ασθενοφόρων και κινητών μονάδων που δέσμευαν τον Οργανισμό για πολλά χρόνια, πετυχαίνοντας σημαντική μείωση – περίπου 4 εκ. ευρώ – στην προμήθεια του νέου στόλου, αλλά και στην ενίσχυσή του μέσω της αξιοποίησης ιδιωτικών προσφορών με όρους διαφάνειας και χρηστής διαχείρισης.

Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είχα την ευθύνη συντονισμού του ανθρώπινου δυναμικού (περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι) και ήμουν υπεύθυνος για την εκπόνηση δράσεων αντιμετώπισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού ρεύματος στην Ελλάδα, ενώ ήμουν από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης γραφείου της ΠΒΑ στις Βρυξέλλες – το οποίο έχει αποτελέσει πρόδρομο για άλλους ΟΤΑ.

Με την πολιτική ασχολήθηκα από μικρός μεγαλώνοντας σε σπίτι που η πολιτική ήταν μέρος της καθημερινότητας. Στα φοιτητικά μου χρόνια ήμουν μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και στη συνέχεια της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ. Έχω διατελέσει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και ήμουν υποψήφιος Βουλευτής στη Β΄ Αθηνών. Ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αττικής εξελέγην Περιφερειακός Σύμβουλος το 2014. Διετέλεσα Πρώτος Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας μέχρι την ανακήρυξή μου ως υποψηφίου βουλευτή Βόρειου Τομέα Αθηνών.